Mathilde is geboren in 1995 in Brugge in een muzikantenfamilie. Haar eerste harplesjes kreeg ze op 5-jarige leeftijd van haar zus Emma. Na deze introductie tot de harp volgde ze les aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Eline Groslot. Op 15-jarige leeftijd werd ze toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck als jong talent. Ze behaalde haar Masterdiploma met grootste onderscheiding in 2017. Vervolgens perfectioneerde ze zich aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris in de klas van Isabelle Moretti, waar ze haar Masterdiploma behaalde met felicitaties van de jury.

Mathilde was laureate van verschillende nationale en internationale wedstrijden, waaronder het internationale concours Félix Godefroid en de nationale wedstrijden Harpegio en Belfius Classics.

In november 2013 behaalde Mathilde een 1ste prijs met unanimiteit van de jury in het Concours International Martine Géliot te Parijs/Fontainebleau. Deze prijs heeft  haar de kans gegeven een cd op te nemen.
Op het prestigieuze 11e USA International Harp Competition in Bloomington behaalde zij in 2019, naast de Bronzen Medaille, ook de speciale prijs voor de beste uitvoering van het Concierto de Aranjuez in de finale.

 

Tijdens haar loopbaan heeft Mathilde verschillende masterclasses gevolgd bij gerenommeerde harpisten zoals Letizia Belmondo, Germaine Lorenzini, Jana Bouskova, Patrizia Tassini, Anneleen Lenaerts en Ingrid Procureur. In 2018 won ze de auditie voor de orkeststage in Schleswig-Holstein, waar ze musiceerde met dirigenten als Christophe Eschenbach en Justin Freer. Ze heeft orkestervaring in de Munt in Brussel en ze speelt regelmatig met het HERMESensemble voor hedendaagse muziek.

In november 2019 werd Mathilde gekozen om 18 maanden mee te spelen in de Orkestacademie van de Münchner Philharmoniker, waar ze, samen met coach Teresa Zimmermann, zal spelen onder leiding van chef-dirigent Valery Gergiev en verschillende gastdirigenten.

Mathilde speelde soloconcerten op verschillende muziekfestivals zoals Seduced by harps, het Arte Amanti festival en Les concerts de l’orangerie in Seneffe. Ook werd ze uitgenodigd om te spelen voor de Association Internationale des Harpistes in Parijs in maart 2015.

In kamermuziekverband concerteert ze geregeld met haar zus Emma, met wie ze een harpduo vormt. Samen exploreren ze het duetrepertoire van John Thomas tot Karlheinz Stockhausen, en ze brachten deze programma’s onder andere in Bozar in Brussel en in het Concertgebouw in Brugge.