HARP. 2022

Op 13 november vindt HARP.2022 plaats te Mechelen. De activiteiten gaan door in het Conservatorium van Mechelen, het Cultureel Centrum en de Sint-Romboutskathedraal. Al deze locaties bevinden zich naast elkaar.

De dag start om 9u30 (afhankelijk van welke activiteiten je kiest), het recital (en dus ook de harpdag) eindigt rond 20u30.

Op het programma:

Recital door Mathilde Wauters €12,5 (-26 / deelnemer €8)
De Belgische harpiste Mathilde Wauters zal een recital van ca. 50 minuten geven. Het recital start om 19u30 zodat de jongere leerlingen dit ook kunnen bijwonen.  

Masterclass met Arielle Valibouse €10 VOLZET, toehoorders welkom!
Voor alle leerlingen vanaf niveau 2.4 met een stuk naar keuze dat maximaal 4 minuten duurt. Conservatoriumstudenten kunnen er ook voor kiezen om orkesttrekken uit het operarepertoire voor te bereiden.

Workshop: ‘Inleiding becijferde bas’ door Hannelore Devaere €10
Voor leerlingen pedaalharp. In deze workshop gaan leerlingen actief aan de slag met het spelen van basso continuo.
We raden deze workshop sterk aan voor leerlingen pedaalharp (3e/4e graad en conservatoriumstudenten). Voorkennis is niet nodig.

Workshop: ‘Speciale technieken en improvisatie’ door Sabien Canton €10
Voor alle leerlingen, alle niveaus zijn welkom. De leerlingen experimenteren en creëren in groep vertrekkende vanuit eenvoudige motieven.

Ensemble o.l.v. Inge Frimout €5
Voor alle leerlingen, alle niveaus zijn welkom. Deelnemers en leerkrachten ontvangen de partituren op 9 oktober. Doorheen de dag wordt er gerepeteerd in 2 groepen als voorbereiding op het deelnemersconcert.

We bieden een dagpakket aan voor €20: concert + workshop/masterclass + ensemble.
Indien je bij het dagpakket als ouder een ticket bestelt, bieden we je een ouderworkshop aan.

Doorheen de dag is er de hele dag een expo van harpen, accessoires en partituren.

In onze cafetaria is er doorlopend drank en zoetigheid te verkrijgen. Er wordt catering voorzien op reservatie, meer info hierover volgt na inschrijving.

Deelnemers van de workshop en/of het ensemble dienen zelf hun harp mee te brengen. Er is mogelijkheid om bij het gebouw te lossen en laden. Wanneer de harpen niet gebruikt worden, worden zij in een afgesloten ruimte geplaatst.

Inschrijven kan via dit formulier.